top of page

Huishoud- en bedrijfs management 

Brazil

​​In 2018 startte Orange Angel partner Aguas Doces with Olaa Elhaa opleiding projecten  in het buitenwijk van Rio de Janeiro voor zeer kansarme vrouwen. 

Vrouwen leren praktische vaardigheden om het huishouden te beheren en anderen commerciële skills om en producten te maken en aan het lokale markt te bieden. Van elektrische en loodgieters/sanitair onderhoud,  budgetbeheer voor thuis en het maken van sieraden en beheer van kleine bedrijven.  

 

Door het succes van deze projecten werden Olaa Elhaa gekozen voor business incubator  programme "Genesis" om meer projecten op te richten in de arme wijken zoal de grootste 'favela' van Zuid-Amerika, gelegen in de zuidelijke zone van Rio de Janeiro,.

WhatsApp Image 2022-06-27 at 2.24.00 PM.jpeg

Naaiproject

Nepal

​​In 2010 startte All Angels Nepal met diverse

naaiprojecten in het afgelegen gebied van Chitwan voor zeer kansarme vrouwen. Door het succes van deze projecten werden meer naaiopleidingen opgezet en besloot Orange Angel om deze projecten te gaan ondersteunen.

Op 1 december 2013 is Orange Angel met All Angels Nepal van start gegaan met een naaiproject (sewing training center) in Lalitpur, een buitenwijk van Kathmandu. Hier is een gebouw gehuurd en ingericht als atelier, waar 32 kansarme vrouwen gedurende 6 maanden worden opgeleid om kleding te maken, zodat ze daarna zelf aan de slag kunnen.

De meesten van deze vrouwen leven echt in een hopeloze situatie. Uitzichtloze omstandigheden, geen middelen om de kinderen van voedsel te voorzien, geen enkele hoop. Orange Angel probeert hier samen met All Angels Nepal ( de organisatie ter plaatse) wat aan te doen. Door deze vrouwen weer hoop en respect te geven en uitzicht op een betere toekomst.

Na de opleiding krijgen de vrouwen een diploma/certificaat waarmee ze kunnen trachten om aan werk te komen.

94013495-0590-4e6c-839f-4de813e6cd76.JPG

Van Krot tot eigen huis

Sri Lanka 

 

Orange Angel heeft in totaal nieuwe 61 huizen gebouwd in en om het plaatsje Kosgoda-op zo’n 2 uur rijden ten zuiden van de hoofdplaats Colombo- aanvankelijk voor Tsunami-slachtoffers, later ook voor dakloze families en krotbewoners. Deze huizen zijn gebouwd voor mensen die leefden onder barre omstandigheden, vaak in schamele hutjes, soms gemaakt van karton en palmtakken, zonder schoon drinkwater, zonder enige bezittingen en veelal in de steek gelaten door de eigen bevolking, overheid en internationale hulporganisaties.

 

Uit het zicht, vaak een paar kilometer het binnenland in, waar geen hulporganisaties komen. Ze sliepen meestal op de grond op een oud matrasje, hadden slechts een pannetje om op wat houtvuur te koken, geen werk, helemaal niets. Uitzichtloos dus. Met al onze rijkdom en weelde in de wereld is zoiets eenvoudig niet te bevatten

 

Orange Angel heeft in totaal nieuwe 61 huizen gebouwd in en om het plaatsje Kosgoda-op zo’n 2 uur rijden ten zuiden van de hoofdplaats Colombo- aanvankelijk voor Tsunami-slachtoffers, later ook voor dakloze families en krotbewoners. Deze huizen zijn gebouwd voor mensen die leefden onder barre omstandigheden, vaak in schamele hutjes, soms gemaakt van karton en palmtakken, zonder schoon drinkwater, zonder enige bezittingen en veelal in de steek gelaten door de eigen bevolking, overheid en internationale hulporganisaties.

WhatsApp Image 2018-11-26 at 11.38.22.jp

Micro kredieten

Sri Lanka 

 

Met het Micro-krediet programma is Dammika zijn eigen bedrijf begonnen... Orange angel bouwt kippen hoeken voor families zonder inkomen... Voordat een familie de kippen krijgt moeten ze wel eerst op bezoek bij Dammika. Dammika raakte een aantal jaar geleden ernstig gehandicapt; hij reed ooit als taxichauffeur op een tuk tuk, maar toen het noodlot toesloeg kreeg hij een grote boomstam op zijn rug, die plotseling van een vrachtwagen viel. Hij heeft nu een dwarslaesie en zit voor altijd aan de rolstoel gekluisterd, maar is gelukkig nog wel in staat om kippen te fokken en gezinnen te instrueren hoe ze met de dieren moeten omgaan.

Eigen kwekerij

Sri Lanka 

 

Fruitbomen en bloemenkwekerij:

Rohan is vader van 3 kinderen en bouwde naast zijn huisje een mooie overkapte plantenkwekerij. De planten en fruitbomen die hij hier verbouwt verkoopt hij aan de mensen uit de omgeving. De zaken gaan zo goed dat hij niet eens de deur meer uit hoeft want de mensen komen graag bij hem langs. Rohan leende 40.000 roepies (ca 300 euro) van Orange Angel en betaalt per maand 1000 roepies keurig terug. Het grootste gedeelte heeft hij al vroegtijdig afgelost

..

kippenproject.jpeg

 

Eigen Geit

Nepal

In Nepal heeft Orange Angel een zeer effectief project voor weduwen in het ver afgelegen gebieden. Als de man van een vrouw wegvalt is er geen inkomen en is ze afhankelijk van haar familie. Met het hoeden en fokken van een geit of een big, bieden wij deze vrouwen een eigen inkomen en de weg naar zelfstandigheid.

In 2013 is Orange Angel –in samenwerking met Project Nepal- gestart weduwen te ondersteunen in het Chitwan gebied in Zuid Nepal. Als een vrouw haar man verliest valt in de meeste gevallen het gehele inkomen weg en wordt ze volledig afhankelijk van haar familie.

 

Om deze weduwen te ondersteunen hebben we een zeer doeltreffend hulpprogramma opgezet: de weduwe krijgt van ons naar keuze een klein geitje of biggetje, die ze kan verzorgen en vetmesten. Na zo’n 10-12 maanden kan ze deze goed verkopen op de lokale markt en van de winst weer opnieuw een geitje of biggetje kopen en van de rest leven. De geitjes en biggetjes worden ook weer van particulieren gekocht, zodat iedereen wordt geholpen.

Weduwen zijn dolblij met de ondersteuning. Niet alleen hebben ze wat te doen, ze kunnen zichzelf staande houden. Dat geeft hen zelfrespect en enige hoop op de toekomst.

.

nepal_weduwenproject_1.png

 

Eigen Eireren

Sri Lanka

In 2011 is Orange Angel begonnen met het bouwen van kippenhokken.

De bouw van een goed kippenhok kost ongeveer 250 euro, inclusief een toompje van een haan en zes hennen. Met de opbrengst van de eieren kunnen de mensen voedsel en wat kleding kopen. 

 

De kippenhokken worden gebouwd door onze lokale aannemer, die ook onze huizen bouwt. De hokken zien er mooi uit met een zitstok en legbakken. Overdag lopen de kippen buiten, want Sri Lanka heeft een zeer vruchtbare bodem en dus voor de kippen een paradijs. De eieren worden verkocht op de lokale markt of aan de plaatselijke hotels.

Voordat een familie de kippen krijgt moeten ze wel eerst op bezoek bij Dammika. Dammika raakte een aantal jaar geleden ernstig gehandicapt; hij reed ooit als taxichauffeur op een tuk tuk, maar toen het noodlot toesloeg kreeg hij een grote boomstam op zijn rug, die plotseling van een vrachtwagen viel. Hij heeft nu een dwarslaesie en zit voor altijd aan de rolstoel gekluisterd, maar is gelukkig nog wel in staat om kippen te fokken en gezinnen te instrueren hoe ze met de dieren moeten omgaan.

Hoe kunt u helpen?
Voor een bedrag van 250 euro kunt een straatarm gezin enorm gelukkig maken en zo bijdragen aan enige verbetering van hun leefomstandigheden. Voor dat bedrag bouwen we een goed kippenhok en kopen een toompje van 1 haan en 6 kippen, zodat er voldoende eieren worden gelegd.

U ontvangt een certificaat met foto van de familie samen met het kippenhok.

IMG_3727.JPG

 

Straatkinderen

Nepal

Opvanghuis voor Straatkinderen in Kathmandu

Orange Angel geeft sinds 2014 het opvanghuis financiele support en betaalt jaarlijks de huur.

 

 

Op 25 april 2015 trilde de aarde in Kathmandu op een manier zoals de Nepalezen nog nooit eerder hadden meegemaakt. Een verwoestende aardbeving met een kracht van zeker 7,6 op de schaal van Richter trof de stad die al zo gewend is aan aardbevingen. Maar nee, dit hadden velen nog nooit eerder meegemaakt. Gebouwen stortten als kaartenhuizen in elkaar, ravage in de hele stad en overal doden en gewonden. Gerda Oosting, vice-voorzitter van de Stichting Straatkinderen van Kathmandu was ten tijde van de aardbeving net buiten de stad achter op de motor van Temba Sherpa. “Het eerste wat ik dacht was waarom word ik zo raar in mijn hoofd , maar Temba schreeuwde gelijk dat ik op het weiland op de grond moest gaan liggen. Zodra het weer kon zijn we direct teruggereden naar de stad, althans wat daar nog van over was, omdat we erg bezorgd waren over de kinderen in het opvanghuis. God zij dank waren er onder onze kinderen geen slachtoffers maar het tehuis was flink beschadigd”.


De stichting onder leiding van Lies Vink is na de aardbeving vrijwel direct aan de slag gegaan om een nieuw en aardbevingsbestendig huis te bouwen. Met behulp van eenbevriende aannemer uit Kathmandu staat er nu een prachtig nieuw onderkomen dat in mei 2017 feestelijk is geopend. In het tehuis met de prachtige naam Thiom Laura Marinka home verblijven nu 91 kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 18 jaar. Vijftien personeelsleden zorgen ervoor dat in het tehuis alles op rolletjes loopt.Op het moment van mijn bezoek aan het tehuis waren in verband met de schoolvakanties maar rond de dertig kinderen aanwezig. Wat direct opvalt bij binnenkomst is de open en positieve sfeer die zowel personeel en kinderen uitstralen. Iedereen is blij en trots deel uit te maken van het kindertehuis. De kinderen hebben allemaal een groepsslaapkamer verdeeld over jongens en meisjesruimtes en gegroepeerd rond leeftijd. Er zijn ontspanningsruimtes waar kinderen tv kunnen kijken, muziek kunnen maken of kunnen oefenen in dansen.

WhatsApp Image 2018-11-26 at 13.38.08.jp
Anker Huizenbouwn
Anker Naaiproject
Anker Microkredieten
Anker Geiten
Anker Eieren
Anker straatkinderen
Anker Eirere
bottom of page