top of page

ANBI INFORMATIE

 

Naam:

Stichting Orange Angel

Adres:

Stichting Orange Angel
Koningin Wilhelminalaan 8
2252 GN Voorschoten

 

 

Fiscaal nummer:  8149.23.227

 

 

DOELSTELLING VAN DE STICHTING

De Stichting heeft als doel armoede te bestrijden en levensomstandigheden van kansarmen te verbeteren in derde wereld landen door het opzetten en/of ondersteunen van kleinschalige, doeltreffende projecten en opleidingen die zijn gericht op zelfredzaamheid. Tevens verstrekt de Stichting micro-kredieten

 

VOOR WIE?

De Stichting richt zich voornamelijk op de allerarmsten, met name kansarme vrouwen in Nepal en Brazilie, die zich in een vicieuze cirkel van armoede bevinden.

 

 

 

ACTUEEL BELEIDSPLAN

 

 

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

Verbetering van levensomstandigheden van kansarme vrouwen uit de laagste sociale klasse om te kunnen voorzien in eigen levensonderhoud.

 

ONZE WERKWIJZE

Orange Angel gelooft  sterk in de kracht van samenwerking met goed, lokale en kleinschalige organisaties in combinatie met eigen betrokkenheid vanuit de Stichting. Orange Angel begeleidt deze organisaties en helpen hun activiteiten nog effectiever te maken op lange termijn door mee te denken en het geven van advies.

 

VERTSTREKKING van MICROKREDIETEN in Nepal

Orange Angel verstrekt micro-kredieten aan vrouwen in Nepal, die onze eigen naaiopleiding in Kathmandu met succes hebben hebben afgerond. Met een klein krediet kan een naaimachine worden aangeschaft en stoffen worden gekocht. Veel vrouwen hebben een vaste klantenkring opgebouwd. De kredieten worden gemonitord door onze locale organisatie in Kathmandu, All Angels Nepal.

Kredieten worden verstrekt tot maximaal 40.000 Rps tegen 6% rente met een pay back periode van maximaal 2 jaar

 

ONZE PARTNER ORGANISATIES

De Stichting werkt samen met de volgende organisaties:

-    All Angels Nepal ( Kathmandu, Nepal)

-    Stichting Project Nepal ( Nederland, ANBI)

-    Agua Doce in Rio de Janeiro, Brazilie

 

 

HET BESTUUR

Het Bestuur van de Stichting is verantwoordelijk voor het beleid, de uitvoering daarvan en het financieel beheer.

 

Jos Neijenhuis- voorzitter bestuur

Walter-Paul van Kleef-bestuurslid/secretariat

Frank Wade-bestuurslid

Fred Snelderwaard-penningmeester / bestuurslid

 

BELONINGBELEID BESTUUR:

Bestuursleden zijn onbezoldigd en zetten zich in op vrijwillige basis. Zij hebben wel recht op vergoeding van de onkosten die zij eventueel maken voor de Stichting.

 

 

VERSLAG AKTIVITEITEN 2019-2023

2023

Nepal

Brazilie

2022

Opleiding voor kansarme vrouwen in Rio de Janeiro: huishuidelijke onderhoud, sieraden maken

 

text....

De sieraden worden in Rio de Janeiro in diverse outlets te koop aangeboden en de opbrengst komt geheel ten goede aan de dames

 

2021

Opleiding voor kansarme vrouwen in Rio de Janeiro: sieraden maken

In samenwerking met Agua Doce &  het ‘Olha Eela’ project hebben een aantal vrouwen de cursus sieraden in 2021 afgerond- ondanks de pandemie- en het resultaat van hun Frida Khalo-collectie tonen zij zelf (als modellen) in deze video. Kleurrijke oorbellen, hangers en tassen gemaakt door enthousiaste en trotse vrouwen.

De sieraden worden in Rio de Janeiro in diverse outlets te koop aangeboden en de opbrengst komt geheel ten goede aan de dames.

 

(zie video onder ‘ timeline/gallery’)

 

 

2020

Opleiding voor kansarme vrouwen Rio de Janeiro: Loodgieten en stuccen

In samenwerking met Agua Doce & het ‘Olha Eela project’

Wellicht geen vrouwenbezigheid maar we kozen toch om deze opleidingen aan vrouwen aan te bieden, omdat er altijd wel wat geld te verdienen valt met deze vaardigheden, zeker in de favella’s en achterstandswijken waar altijd een achterstand in onderhoud is. Met groot enthousiame zijn de dames begonnen aan hun opleiding en met trots laten ze zien wat ze geleerd hebben.

Naaiopleiding in Kathmandu

Vanwege de mondiale pandemie is de Stichting noodgedwongen moeten stoppen met het geven van naaicursussen. De Stichting heeft wel de vaste lasten zoals huur, overhead en salarissen personeel doorbetaald.

 

Microkredieten in Nepal

Vanwege de pandemie heeft de Stichting uitstel gegeven m.b.t.  terugbetalingen van de uitstaande microkredieten totdat de situatie zich weer normaliseert.

 

 

2019

De Stichting heeft zich voornamelijk gericht op de naaiopleiding, in samenwerking met onze locale partner All Angels Nepal. Kansarme vrouwen uit de laagste sociale klasse krijgen een gratis naaiopleiding, waarna ze bij succesvolle afronding van de Stichting een micro-krediet kunnen aanvragen om een naaimachine en stoffen te kunnen kopen om zo te kunnen voorzien in eigen onderhoud. Dit programma is einde van het jaar stopgezet wegens de pandemie en landelijke lock-down.

bottom of page