top of page
anbi-logo.png

Zakelijke en technische vaardigheden

Versterking van kleine bedrijven in de Favela om armoede en geweld te bestrijden


In samenwerking met Instituto Genesis en Pontificia Universidad Católica de Río de de Janiero Project "Jump" wordt gelanceerd. Dit is een innovatieve benadering om geselecteerde initiatieven van kleine bedrijven in de favela's te ondersteunen.

 

Met behulp van speltechnieken en internet worden veel meer vrouwen, kansarme mannen en gezinnen geholpen. Elk nieuw bedrijf heeft lokale mensen in dienst en elke startende manager van het bedrijf krijgt de vereiste vaardigheden, middelen en netwerk connectivitiet van het Genesis incubator om te groeien. Orange Angel ondersteunt de ontwikkeling van een single 'trial' naar een multi-state programma.

Screen Shot 2023-07-09 at 17.07.14.jpg

 

 

Nepal​

Stichting Vrienden Nederland Nepal

Orange Angel financieert het 'Didi-project'

Het project richt zich op de professionele training van vrouwen op gebied van koken,housekeeping, bakkerij en werkzaamheden binnen de hotellerie.

 

Danielle's Children Fund-Kathmandu

Deze organisatie zet zich in voor kansarme gezinnen in Jorpati, een van de sloppenwijken van Kathmandu. Het project wat wij finncieel ondersteunen

is een kleermakersopleiding voor vrouwen, zodat zij later een stabiel inkomen kunnen

realiseren. Met behulp van onze financiering is in 2022 gestart met het Training Center, waar dagelijks trainingen worden gegeven. Het ligt in de bedoeling om in 2023-2024 ook een vervolgopleiding aan te bieden.

 

Stichting Studenten Nepal

Orange Angels financieert het Computer Instituut in Kathmandu voor 20 kansarme studenten (tussen de 16-20 jaar oud, de meesten met een handicap)). Tijdens de basiscursus leert de student werken met het Word, Excel en Powerpoint. Ook kunnen studenten er terecht voor grafische vormgeving., website ontwerp e.d.

 

HEAD

De stichting HEAD is actief in het zeer afgelegen Humla-gebied in het Himalaya-gebergte. De organisatie zet zich hier in voor gehandcapten d.m.v. computercursussen en naaiopleidingen.

 

All Angels Nepal

Onze huidige aktiviteiten op het gebied van het vertstrekken van micro-kredieten zijn nog steeds bijzonder succesvol, De hoogte van de verstrekte leningen bedraagt ong. omgerekend 570 euro per persoon. Het huidige fonds is intact gebleven. De meeste begunstigden zijn zelfstandig actief als naaister. Sommige leningen worden gebruikt voor andere inkomensgenerende activiteiten bijvoorbeeld in de landbouw.

image00011.jpeg

Huishoud- en bedrijfs management 

Brazil

​​In 2018 startte Orange Angel partner Aguas Doces with Olaa Elhaa opleiding projecten  in het buitenwijk van Rio de Janeiro voor zeer kansarme vrouwen. 

Vrouwen leren praktische vaardigheden om het huishouden te beheren en anderen commerciële skills om en producten te maken en aan het lokale markt te bieden. Van elektrische en loodgieters/sanitair onderhoud,  budgetbeheer voor thuis en het maken van sieraden en beheer van kleine bedrijven.  

 

Door het succes van deze projecten werden Olaa Elhaa gekozen voor business incubator  programme "Genesis" om meer projecten op te richten in de arme wijken zoal de grootste 'favela' van Zuid-Amerika, gelegen in de zuidelijke zone van Rio de Janeiro,.

WhatsApp Image 2022-06-27 at 2.24.00 PM.jpeg

Naaiproject

Nepal

​​In 2010 startte All Angels Nepal met diverse

naaiprojecten in het afgelegen gebied van Chitwan voor zeer kansarme vrouwen. Door het succes van deze projecten werden meer naaiopleidingen opgezet en besloot Orange Angel om deze projecten te gaan ondersteunen.

Op 1 december 2013 is Orange Angel met All Angels Nepal van start gegaan met een naaiproject (sewing training center) in Lalitpur, een buitenwijk van Kathmandu. Hier is een gebouw gehuurd en ingericht als atelier, waar 32 kansarme vrouwen gedurende 6 maanden worden opgeleid om kleding te maken, zodat ze daarna zelf aan de slag kunnen.

De meesten van deze vrouwen leven echt in een hopeloze situatie. Uitzichtloze omstandigheden, geen middelen om de kinderen van voedsel te voorzien, geen enkele hoop. Orange Angel probeert hier samen met All Angels Nepal ( de organisatie ter plaatse) wat aan te doen. Door deze vrouwen weer hoop en respect te geven en uitzicht op een betere toekomst.

Na de opleiding krijgen de vrouwen een diploma/certificaat waarmee ze kunnen trachten om aan werk te komen.

94013495-0590-4e6c-839f-4de813e6cd76.JPG

Van Krot tot eigen huis

Sri Lanka 

 

Orange Angel heeft in totaal nieuwe 61 huizen gebouwd in en om het plaatsje Kosgoda-op zo’n 2 uur rijden ten zuiden van de hoofdplaats Colombo- aanvankelijk voor Tsunami-slachtoffers, later ook voor dakloze families en krotbewoners. Deze huizen zijn gebouwd voor mensen die leefden onder barre omstandigheden, vaak in schamele hutjes, soms gemaakt van karton en palmtakken, zonder schoon drinkwater, zonder enige bezittingen en veelal in de steek gelaten door de eigen bevolking, overheid en internationale hulporganisaties.

 

Uit het zicht, vaak een paar kilometer het binnenland in, waar geen hulporganisaties komen. Ze sliepen meestal op de grond op een oud matrasje, hadden slechts een pannetje om op wat houtvuur te koken, geen werk, helemaal niets. Uitzichtloos dus. Met al onze rijkdom en weelde in de wereld is zoiets eenvoudig niet te bevatten

 

Orange Angel heeft in totaal nieuwe 61 huizen gebouwd in en om het plaatsje Kosgoda-op zo’n 2 uur rijden ten zuiden van de hoofdplaats Colombo- aanvankelijk voor Tsunami-slachtoffers, later ook voor dakloze families en krotbewoners. Deze huizen zijn gebouwd voor mensen die leefden onder barre omstandigheden, vaak in schamele hutjes, soms gemaakt van karton en palmtakken, zonder schoon drinkwater, zonder enige bezittingen en veelal in de steek gelaten door de eigen bevolking, overheid en internationale hulporganisaties.

WhatsApp Image 2018-11-26 at 11.38.22.jp

Micro kredieten

Sri Lanka 

 

Met het Micro-krediet programma is Dammika zijn eigen bedrijf begonnen... Orange angel bouwt kippen hoeken voor families zonder inkomen... Voordat een familie de kippen krijgt moeten ze wel eerst op bezoek bij Dammika. Dammika raakte een aantal jaar geleden ernstig gehandicapt; hij reed ooit als taxichauffeur op een tuk tuk, maar toen het noodlot toesloeg kreeg hij een grote boomstam op zijn rug, die plotseling van een vrachtwagen viel. Hij heeft nu een dwarslaesie en zit voor altijd aan de rolstoel gekluisterd, maar is gelukkig nog wel in staat om kippen te fokken en gezinnen te instrueren hoe ze met de dieren moeten omgaan.

Eigen kwekerij

Sri Lanka 

 

Fruitbomen en bloemenkwekerij:

Rohan is vader van 3 kinderen en bouwde naast zijn huisje een mooie overkapte plantenkwekerij. De planten en fruitbomen die hij hier verbouwt verkoopt hij aan de mensen uit de omgeving. De zaken gaan zo goed dat hij niet eens de deur meer uit hoeft want de mensen komen graag bij hem langs. Rohan leende 40.000 roepies (ca 300 euro) van Orange Angel en betaalt per maand 1000 roepies keurig terug. Het grootste gedeelte heeft hij al vroegtijdig afgelost

..

kippenproject.jpeg

 

Eigen Geit

Nepal

In Nepal heeft Orange Angel een zeer effectief project voor weduwen in het ver afgelegen gebieden. Als de man van een vrouw wegvalt is er geen inkomen en is ze afhankelijk van haar familie. Met het hoeden en fokken van een geit of een big, bieden wij deze vrouwen een eigen inkomen en de weg naar zelfstandigheid.

In 2013 is Orange Angel –in samenwerking met Project Nepal- gestart weduwen te ondersteunen in het Chitwan gebied in Zuid Nepal. Als een vrouw haar man verliest valt in de meeste gevallen het gehele inkomen weg en wordt ze volledig afhankelijk van haar familie.

 

Om deze weduwen te ondersteunen hebben we een zeer doeltreffend hulpprogramma opgezet: de weduwe krijgt van ons naar keuze een klein geitje of biggetje, die ze kan verzorgen en vetmesten. Na zo’n 10-12 maanden kan ze deze goed verkopen op de lokale markt en van de winst weer opnieuw een geitje of biggetje kopen en van de rest leven. De geitjes en biggetjes worden ook weer van particulieren gekocht, zodat iedereen wordt geholpen.

Weduwen zijn dolblij met de ondersteuning. Niet alleen hebben ze wat te doen, ze kunnen zichzelf staande houden. Dat geeft hen zelfrespect en enige hoop op de toekomst.

.

nepal_weduwenproject_1.png

 

Eigen Eireren

Sri Lanka

In 2011 is Orange Angel begonnen met het bouwen van kippenhokken.

De bouw van een goed kippenhok kost ongeveer 250 euro, inclusief een toompje van een haan en zes hennen. Met de opbrengst van de eieren kunnen de mensen voedsel en wat kleding kopen. 

 

De kippenhokken worden gebouwd door onze lokale aannemer, die ook onze huizen bouwt. De hokken zien er mooi uit met een zitstok en legbakken. Overdag lopen de kippen buiten, want Sri Lanka heeft een zeer vruchtbare bodem en dus voor de kippen een paradijs. De eieren worden verkocht op de lokale markt of aan de plaatselijke hotels.

Voordat een familie de kippen krijgt moeten ze wel eerst op bezoek bij Dammika. Dammika raakte een aantal jaar geleden ernstig gehandicapt; hij reed ooit als taxichauffeur op een tuk tuk, maar toen het noodlot toesloeg kreeg hij een grote boomstam op zijn rug, die plotseling van een vrachtwagen viel. Hij heeft nu een dwarslaesie en zit voor altijd aan de rolstoel gekluisterd, maar is gelukkig nog wel in staat om kippen te fokken en gezinnen te instrueren hoe ze met de dieren moeten omgaan.

Hoe kunt u helpen?
Voor een bedrag van 250 euro kunt een straatarm gezin enorm gelukkig maken en zo bijdragen aan enige verbetering van hun leefomstandigheden. Voor dat bedrag bouwen we een goed kippenhok en kopen een toompje van 1 haan en 6 kippen, zodat er voldoende eieren worden gelegd.

U ontvangt een certificaat met foto van de familie samen met het kippenhok.

IMG_3727.JPG

 

Straatkinderen

Nepal

Opvanghuis voor Straatkinderen in Kathmandu

Orange Angel geeft sinds 2014 het opvanghuis financiele support en betaalt jaarlijks de huur.

 

 

Op 25 april 2015 trilde de aarde in Kathmandu op een manier zoals de Nepalezen nog nooit eerder hadden meegemaakt. Een verwoestende aardbeving met een kracht van zeker 7,6 op de schaal van Richter trof de stad die al zo gewend is aan aardbevingen. Maar nee, dit hadden velen nog nooit eerder meegemaakt. Gebouwen stortten als kaartenhuizen in elkaar, ravage in de hele stad en overal doden en gewonden. Gerda Oosting, vice-voorzitter van de Stichting Straatkinderen van Kathmandu was ten tijde van de aardbeving net buiten de stad achter op de motor van Temba Sherpa. “Het eerste wat ik dacht was waarom word ik zo raar in mijn hoofd , maar Temba schreeuwde gelijk dat ik op het weiland op de grond moest gaan liggen. Zodra het weer kon zijn we direct teruggereden naar de stad, althans wat daar nog van over was, omdat we erg bezorgd waren over de kinderen in het opvanghuis. God zij dank waren er onder onze kinderen geen slachtoffers maar het tehuis was flink beschadigd”.


De stichting onder leiding van Lies Vink is na de aardbeving vrijwel direct aan de slag gegaan om een nieuw en aardbevingsbestendig huis te bouwen. Met behulp van eenbevriende aannemer uit Kathmandu staat er nu een prachtig nieuw onderkomen dat in mei 2017 feestelijk is geopend. In het tehuis met de prachtige naam Thiom Laura Marinka home verblijven nu 91 kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 18 jaar. Vijftien personeelsleden zorgen ervoor dat in het tehuis alles op rolletjes loopt.Op het moment van mijn bezoek aan het tehuis waren in verband met de schoolvakanties maar rond de dertig kinderen aanwezig. Wat direct opvalt bij binnenkomst is de open en positieve sfeer die zowel personeel en kinderen uitstralen. Iedereen is blij en trots deel uit te maken van het kindertehuis. De kinderen hebben allemaal een groepsslaapkamer verdeeld over jongens en meisjesruimtes en gegroepeerd rond leeftijd. Er zijn ontspanningsruimtes waar kinderen tv kunnen kijken, muziek kunnen maken of kunnen oefenen in dansen.

WhatsApp Image 2018-11-26 at 13.38.08.jp

¿QUIENES SOMOS?

Orange Angel es una organización independiente, desde 2005, destinada a mejorar las condiciones de vida de los más pobres, especialmente mujeres y niños. Somos fuertes en el poder de la colaboración con organizaciones locales y de pequeña escala. Seleccionamos proyectos de forma proactiva basados ​​en nuestra propia investigación. Este método de trabajo nos permite utilizar nuestro conocimiento y experiencia para hacer que proyectos específicos sean un éxito. Por eso, nuestra ayuda va más allá del dinero. Orientamos a estas organizaciones y las ayudamos a que sus actividades sean aún más efectivas a largo plazo.

Orange Angel es una pequeña organización privada que trabaja de forma completamente desinteresada y opera muy orientada a resultados, sin intermediarios ni agencias. Queremos estar absolutamente seguros de que nada se atasca en un arco y por eso lo mantenemos todo en nuestras propias manos tanto como sea posible. Orange Angel también trabaja en conjunto con varios ANBI seleccionados, incluidos Street Children for Nepal y Microcredit for Mothers.

Orange Angel es una Organización de Beneficio Público (ANBI) reconocida y aprobada por las Autoridades Tributarias. Esto significa que su donación se incluye en donaciones deducibles de impuestos.

Para la Fundación Orange Angel, el éxito significa que apoyamos aproximadamente a 275 personas por año. Hemos optado conscientemente por regiones donde las personas carecen de oportunidades para desarrollarse social y financieramente y donde no pueden recurrir a una red de seguridad social.

PROYECTOS

Orange Angel se centra en particular en proyectos eficaces a pequeña escala en Sri Lanka y Nepal para ayudar a los más pobres a ganarse la vida. Nuestros tres pilares principales son: la construcción de viviendas para los habitantes de los barrios marginales, la financiación de la formación y la concesión de microcréditos a pequeños empresarios motivados. Hay algunos ejemplos en esta página ... y más en la página "Proyectos".

EDUCACIONES

En Nepal tenemos nuestra propia escuela de formación profesional en costura para mujeres muy desfavorecidas, que pueden mantenerse por sí mismas con su diploma.

En Sri Lanka patrocinamos la educación escolar de 100 niños.

MICROCRÉDITOS

Orange Angel otorga microcréditos a emprendedores pequeños, independientes y motivados para que puedan generar sus propios ingresos. Las solicitudes son estudiadas por nosotros y por la población local para su viabilidad y los préstamos oscilan entre 300 y 500 euros, que se pueden reembolsar en un período de 2 años (o antes).

CONSTRUIR CASAS EN SRI LANKA

Mucha gente vive en condiciones duras e inhumanas, a menudo en chozas hechas de cartón. Orange Angel construye al menos 2 casas al año, con agua y luz. Se han realizado un total de 66 viviendas.

NIÑOS DE LA CALLE de KATMANDU

En la capital de Nepal, 91 niños de la calle, en el grupo de edad de 3 a 18 años, son atendidos con amor y cuidados en un buen refugio por el que Orange Angel paga el alquiler anual.

"Tu profesión no es lo que te lleva a casa tu cheque de pago semanal, tu profesión es lo que te pusieron aquí en la tierra para hacer, con tanta pasión e intensidad que se vuelve espiritual en tu vocación".


- Vincent Van Gogh

¿PROYECTOS NUEVOS?

Contact Anker

En los últimos años hemos realizado muchos proyectos en Sri Lanka y Nepal. Nuestro enfoque ahora está en Nepal. Sin embargo, estamos abiertos a otras iniciativas de otras partes del mundo siempre que estén en línea con nuestro método de trabajo y objetivos.

bottom of page